Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Jacqueline Hassink: ‘Unwired’

Hoe voelt het om te leven zonder telefoon en wifi- verbinding, om ‘unwired’ te zijn? De tentoonstelling Unwired confronteert ons met onze smartphoneverslaving en appelleert aan een fundamentele behoefte aan mentale rust.
Jacqueline Hassink reisde voor Unwired de wereld over naar zogenaamde ‘white spots’, plekken waar geen bereik is. Ze fotografeerde onder andere in de afgelegen oerbossen op het Japanse eiland Yakushima, op de eilandengroep Svalbard in de Noordelijke IJszee en op de hooglanden van IJsland. Ook bezocht zij een ‘digital detox’ spa in Duitsland waar je kunstmatig van de digitale wereld bent afgeschermd. In contrast met deze verstilde plekken heeft Hassink portretten gemaakt van mensen in de metro die gekluisterd zijn aan hun telefoon.
Publicatie
Bij de tentoonstelling Unwired verschijnt in januari een gelijknamig fotoboek, vormgegeven door Irma Boom en uitgegeven door de Duitse uitgever Hatje Cantz. Met bijdragen van onder anderen Jacqueline Hassink, Frits Gierstberg, Bregtje van der Haak en de boeddhistische hoofd monnik Yudo Harada.
De tentoonstelling is tot stand gekomen door een genereuze bijdrage van een bijzondere sponsorrelatie van het museum. Met steun van het Mondriaan Fonds is het project Unwired Landscapes gerealiseerd. De White Spots wereldkaart en de bijhorende app is mogelijk gemaakt door steun van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Mediafonds.

4 februari 2018 t/m 6 mei 2018