Mijn cursussen zijn nu vanwege de corona-crisis gestopt.

Maar je kunt me altijd met vragen e-mailen! guy@ackermans.net

Basiscursus (5-10 personen, 7 lessen)

Deze basiscursus is voor beginners die hun camera willen leren kennen. Kennis willen maken met de hoofdthema’s in de fotografie. Én via opdrachten hun eigen fotografie verder willen ontwikkelen.
De basiscursus kost €105,00.

Basiscursus – €105,00
Deze cursus start februari 2020
Datums: in overleg (in de regel om de twee weken)

Leer hoe je camera werkt
Zeven lessen waarvan één in de vorm van een excursie in het weekend. De datum hiervoor bepalen we in onderling overleg.
Deze cursus is bedoeld voor beginners die hun camera beter willen begrijpen en bedienen. We verkennen de belangrijkste instellingen van je camera zodat je hem naar je eigen smaak kunt instellen, afhankelijk van het onderwerp dat je fotografeert.
Het maakt niet uit welke camera je hebt. Je zult wel merken dat de eenvoudige compact camera’s moeilijker naar je hand te zetten zijn. Tijdens de lessen kun je bij de andere cursisten zien welke camera’s en toebehoren zij hebben gekozen, zodat je daar zelf je voordeel mee kan doen.
Buiten de lessen voer je opdrachten uit die tijdens de lessen geprojecteerd worden, er wordt dan uitleg gegeven over techniek van de opname, compositie en eventuele verbeteringen.
Het is ook slim om deze cursus te volgen als je een nieuwe camera hebt gekocht.

de lessen zijn om de veertien dagen, op een weekdagavond (in overleg met de groep) van 20.00-22.00 uur, één les wordt gegeven in de vorm van een excursie, die in het weekend wordt gehouden.

Korte Vervolgcursussen
(start februari 2020
)

Korte Vervolgcursussen,

De Korte Vervolgcursussen zijn bedoeld voor cursisten die hun camera beheersen en nu hun creativiteit verder willen ontwikkelen. De cursussen hebben een lengte van 1-3 lessen. In de cursus krijgt je opdrachten die later in de groep worden besproken.
Enige basiskennis van de fotografie is noodzakelijk, naast inzet en enthousiasme om je eigen foto’s te maken. De opdrachten zullen elk cursus veranderen en ook ‘vrij werk’ kan aandacht krijgen in de gezamenlijke besprekingen. Tijdens het bespreken van de foto’s worden technische tips en aanwijzingen gegeven. Het belangrijkste doel is ‘goed leren kijken’; de basis voor goede fotografie. Door het flexibele programma kun je zelf kiezen welke onderwerpen voor jou interessant zijn.

doelgroep

De cursus is bedoeld voor cursisten die redelijk bekend zijn met de instellingen van hun camera, zoals diafragma, sluitertijd, witbalans en weten wanneer ze die zelf moeten instellen en deze functies niet aan de camera moeten overlaten.

prijs

De prijs is exclusief kosten van de excursie. De cursus kost €15,00 per les.

Korte Vervolgcursus ‘Portret’

Deze cursus bestaat uit 3 lessen (kosten €45,00).

docent: Guy Ackermans

Korte Vervolgcursus ‘Fotobewerking’

Deze cursus bestaat uit 3 lessen (kosten €45,00).

Fotobewerking (5-10 personen)

Zelfs als je de camera zo goed mogelijk hebt ingesteld, is er achteraf nog een beeldbewerkingsprogramma nodig om de puntjes op de ‘i’  te zetten. Er zijn verschillende programma’s om je foto te kunnen bewerken. De meest bekende zijn die van Adobe: Photoshop Elements, Photoshop CC en Photoshop Lightroom.
Maar er zijn ook een hele reeks andere programma’s. En die ken ik niet helemaal. Maar het is allereerst belangrijk hoe je de foto wilt verbeteren. Hoe je een persoonlijker resultaat krijgt. En dat kun je, zeker als je er net mee begint, met alle programma’s bereiken.

Je betaald per les (als je je hebt aangemeld dan minimaal 24 uur voor de les afmelden).

Beeldbewerking – per les €15,00

Beeldbewerking algemeen –  werk met je eigen programma
Twee lessen, de datums worden met een datumprikker gekozen.

Photoshop Lightroom Classic
Twee lessen, de datums worden met een datumprikker gekozen.

Photoshop CC
Twee lessen, de datums worden met een datumprikker gekozen.

de lessen zijn wekelijks van 20.00-22.00 uur, (datum en weekdag worden via een datumprikker vastgesteld)

Lopende cursussen

Je kunt instappen bij deze cursussen

Verdiepingscursus (5-10 personen)

De bijeenkomsten zijn op dinsdagavond en worden in overleg gepland.

Deze cursus is voor cursisten die de basiskennis van de camera beheersen en zich verder willen scholen in het ontwikkelen van een  eigen stijl.
De cursus is gericht op persoonlijk coaching. Je krijgt individuele opdrachten die in overleg worden geformuleerd. Soms werk je kort aan een opdracht, maar gedurende de gehele cursus aan één opdracht werken kan ook Het belangrijkste doel is het vinden van een heel eigen handschrift in de fotografie. Gemaakte foto’s worden in de groep besproken.
We laten ons inspireren door beroemde fotografen: hoe kunnen we in hun voetstappen treden of op hun schouders staan? We bespreken fotografen en stromingen en zoeken inspiratie voor onze eigen fotografie. Er wordt rekening gehouden met de interesses van de deelnemers. Bovendien zal een deel van de les bestaan uit een uitleg over fotografische technieken in relatie tot de fotografie die in de les besproken is.
Eén van de lessen vindt plaats op een zaterdag of zondag in de vorm van een excursie naar een tentoonstelling, of een gezamenlijk foto-uitstapje

de prijs is exclusief kosten van de excursie. De cursus kost €15,00 per avond.

De lessen worden in onderling overleg gepland, op dinsdag van 20.00-22.00 uur.

Aanmelden

Wil je meedoen met een cursus? Stuur me dan even een e-mail (guy@ackermans.net).