Basiscursus 2018-01-28T20:49:04+00:00

Basiscursus Fotografie

Basiscursus in drie modules (5-10 personen)

Deze beginnerscursus van drie modules is bedoeld voor vrijetijdsfotografen die hun eigen camera willen leren kennen, de hoofdthema’s in de fotografie willen verkennen en via opdrachten hun eigen fotografie verder willen ontwikkelen.
Volg je alle drie de modules dan kost de cursus €200,00. Een module los volgen kost €75,00. Om de de tweede en de derde module te kunnen volgen moet je module 1 hebben gevolgd tenzij je jouw camera al goed kunt bedienen.

Basiscursus Module 1 – De Camera – €75,00
deze cursus start weer in september 2018

De onderdelen van de camera – Belichting – Autofocus
Vijf lessen waarvan één in de vorm van een excursie in het weekend. De datum hiervoor bepalen we in onderling overleg.
Deze cursus is bedoeld voor beginners die hun camera beter willen begrijpen en bedienen. We verkennen de belangrijkste instellingen van je camera zodat je hem naar je eigen smaak kunt instellen, afhankelijk van het onderwerp dat je fotografeert.
Het maakt niet uit welke camera je hebt. Van eenvoudige compact camera tot spiegelreflex is geschikt. Je zult wel merken dat de eenvoudige compact camera’s moeilijker naar je hand te zetten zijn. Tijdens de lessen kun je bij de andere cursisten zien welke camera’s en toebehoren zij hebben gekozen, zodat je daar zelf je voordeel mee kan doen.
Buiten de lessen voer je opdrachten uit die tijdens de lessen geprojecteerd worden, er wordt dan uitleg gegeven over techniek van de opname, compositie en eventuele verbeteringen.
Het is ook slim om deze cursus te volgen als je een nieuwe camera hebt gekocht.

Basiscursus Module 2 – De hoofdthema’s – €75,00
deze cursus start weer in december 2018

Landschapsfotografie – Portret – Architectuur – Reisfotografie
Vijf lessen waarvan één in de vorm van een excursie in het weekend. De datum hiervoor bepalen we in onderling overleg.
Tijdens de cursus bespreken we de instellingen van de camera in relatie tot de verschillende onderwerpen, maar er is ook veel aandacht voor compositie, licht en scherpte. Deze cursus is bedoeld voor beginners die de hoofdthema’s in de fotografie willen ontdekken. Tijdens de lessen worden de verschillende hoofdthema’s behandeld en de instellingen van de camera voor het thema uitgelegd. Tussen de lessen maken de cursisten opdrachten die aansluiten bij de lessen. De resultaten worden in de les besproken.

Basiscursus Module 3 – Betere Foto’s maken – start in januari 2018 – €75,00
maandag 5 februari 2018, 19 februari 2018, 5 maart 2018, 19 maart 2018 en 23 april 2018

Kies je eigen thema – Wie zijn je grote voorbeelden – De fotoserie – Hoe presenteer je foto’s – En hoe nu verder
Vijf lessen waarvan één in de vorm van een excursie in het weekend. De datum hiervoor bepalen we in onderling overleg.
Tijdens de lessen wordt uitleg gegeven over compositie en worden aan de hand van de interesse van de groep foto’s van bekende fotografen getoond. We bespreken welk onderwerp op thema (mogen meerdere zijn) je wilt gaan fotograferen. Er worden groepsopdrachten gegeven, maar daar mag je van afwijken.
Tussen de lessen voer je opdrachten uit die tijdens de lessen geprojecteerd worden, er wordt dan uitleg gegeven over techniek van de opname, compositie en eventuele verbeteringen.

De periode van twee weken tussen de lessen is bedoeld om de praktijkopdrachten te kunnen maken. Deze worden met de eigen camera thuis uitgevoerd. De resultaten worden tijdens de bijeenkomsten gezamenlijk besproken.  Kortom: een brede kennismaking met de mogelijkheden van fotografie.

de prijs is exclusief kosten van de excursie. Elke serie van vijf lessen kost €75,00 schrijf je je gelijk in voor de drie modules dan betaal je geen €225,00 maar €200,00
de lessen zijn om de veertien dagen, op maandag van 20.00-22.00 uur, één les wordt gegeven in de vorm van een excursie, die in het weekend wordt gehouden. Je kunt als cursist ook deelnemen aan alle andere excursies die ik organiseer.
docent: Guy Ackermans
l
ocatie: Het Schip van Blaauw

Aanmelden

Aanmelden

Heb je nog vragen stuur me dan even een e-mail (guy@ackermans.net).

Basiscursus Module 1 - De Camera - start september 2018Basiscursus Module 2 - De Hoofdthema's - start november 2018Basiscursus Module 3 - Betere Foto's Maken - start januari 2018